Maastaratsastus 1

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Maastaratsastus 1-verkkokurssilla pääset tutustumaan maastaratsastuksen saloihin!

Mitä maastaratsastus on ja miksi sitä tehdään?

Maastaratsastus tarkoittaa harjoittelua, jossa kouluttaja kävelee hevosen rinnalla lavan vierellä hyödyntäen samankaltaisia vihjeitä, joita ratsastaessa käytetään. 

Maastaratsastus mahdollistaa hevosen fyysisten ja psyykkisten taitojen kehittämisen monipuolisesti. Apujen opettaminen maastakäsin lisää niiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta myös ratsastaessa. Maastaratsastuksessa voidaan muokata hevosen liikkumistapaa tehokkaasti. Hevosen viereltä on mahdollisuus nähdä hevosen liikkumistavan muutokset selvemmin kuin selässä istuessa. Maastaratsastus voi toimia hyvänä pohjataitona ratsastukselle tai olla yksi tapa jumpata hevosta ratsastuksen ohella.

Ratsastuksessa satula ja ratsastajan paino asettuvat hevosen selän liikkuvimman osan päälle. Nämä rajoittavat selän liikkuvuutta ja voivat aiheuttaa selän notkistumista. Maastaratsastuksen avulla hevosen taitoja ja kykyä liikkua terveellisesti voidaan edistää. Maastaratsastuksessa hevonen pääsee taipumaan koko selkärangan mitalta ja kehittämään kehonhallintaa ilman rajoitteita.

Maastaratsastuksessa voidaan käyttää monipuolisesti työkaluja kertomaan hevoselle, mitä siltä halutaan. Keskeistä on tunnistaa mitä ollaan milloinkin tekemässä ja miksi.

Maastaratsastus 1-verkkokurssin sisältö:

 • Aloitus
 • Verkkokurssin eteneminen
 • Tavoite- ja vihjepankki

Viikko 1:

 • 1.1 Apujen käyttö ja ajoitus
 • 1.2 Tuntuma
 • Harjoitus
 • Harjoitus

Viikko 2:

 • 2.1 Asetus ja taivutus
 • Harjoitus
 • Harjoitus

Viikko 3:

 • 3.1 Takaosan toiminta
 • Harjoitus
 • Harjoitus

Viikko 4:

 • 4.1 Apujen käyttö ja ajoitus
 • Harjoitus

Maastaratsastus 1-verkkokurssia voi käydä omassa tahdissa milloin vain. Sisältöä avautuu neljän viikon ajan ja kurssin materiaalit ovat käytettävissäsi vuoden ajan. Verkkokurssi rakentuu kerran viikossa aukeavista osioista, joissa pääset perehtymään maastaratsastuksen alkeisiin teorian, kuvien ja videoiden avulla. Verkkokurssi sisältää monipuolisia tehtäviä joiden avulla pääset kehittämään silmääsi hevosen liikkumistavan suhteen sekä harjoittelemaan hevosesi kanssa mielenkiintoisten jumppatehtävien parissa.

Verkkokurssi on tehty selkokielisenä, joten se sopii kaiken tasoisille hevosharrastajille. Verkkokurssin pohjataidoksi suosittelemme Ratsun biomekaniikan perusteet-verkkokurssia.


Maastaratsastus 1-verkkokurssin opettajat:

Nina Laiho, eläintenkouluttaja (AT) – Project Happy Athlete

Nina on eläinten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin perehtynyt kouluttaja ja somevaikuttaja. Ninaa kiinnostaa erityisesti eläimen ja ihmisen välinen suhde, hevosen biomekaniikka sekä positiivisen vahvisteen käyttö koulutuksessa ja käsittelyssä.

Nina kouluttautuu säännöllisesti Suomen huippukouluttajien parissa. Hän on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon, opiskellut hevosen hierontaa ja biomekaniikkaa sekä ihmisen ja eläimen välistä toimintaa. Nina kouluttaa Turun seudulla hevosia omistajineen sekä koiria ihmisineen Pawsiteam-koirakoulussa.

Lisää Ninasta: www.projecthappyathlete.com sekä somessa: facebook/projecthappyathlete ja Instagramissa nimellä @projecthappyathlete

Marle Muuronen, eläinfysioterapeutti, hevoshieroja (AT) – Tmi Marle Muuronen

Marle on eläimiin erikoistunut fysioterapeutti sekä ammattitutkinnon suorittanut hevoshieroja. Eläinfysioterapiassa Marlea kiinnostaa erityisesti vammojen ennaltaehkäisy ja hevosten biomekaniikka. Perustutkintojen lisäksi Marle on perehtynyt Suomessa ja ulkomailla eläinten kouluttamiseen eläintenkouluttajien sekä hevosalan ammattilaisten johdolla.

Marle on saanut vaikutteita mm. Straightness Trainingin ja Akateemisen kouuluratsastustaiteen maailmasta. Hän yhdistelee taitavasti eri tapoja ja hyödyntää positiivista vahvistetta hevosten koulutuksessa. Marle työskkentelee Evidensia Hattulassa pääasiassa koirien eläinfysioterapeuttina. Pirkanmaan alueella Marle jumppaa hevosia maastakäsin ja käsittelee hevosia kotitalleilla.

Lisää Marlesta: Facebookissa @tmimarlemuuronen ja Instagramissa nimellä @marlemuuronen