Hevosen hyvä elämä

Current Status
Not Enrolled
Price
79
Get Started

Eläimen hyvä elämä-verkkokurssit auttavat rakentamaan ihmisen oloissa elävälle eläimelle tasapainoista, hyvinvoivaa elämää. Hevosen hyvä elämä-verkkokurssi on sarjan ensimmäinen osa. Myöhemmissä osissa tulemme perehtymään muihin ihmisen pitämiin eläinlajeihin, joista meillä itsellämme on runsaasti kokemusta. 

Valtaosalla hevosista suurin osa elämästä tapahtuu silloin, kun ihminen ei ole paikalla. Tämä aika ratkaisee hevosen hyvinvoinnin.

Hevoseen keskittyvällä verkkokurssilla perehdytään siihen, mitä hevonen tarvitsee ollakseen hyvinvoiva. Saat verkkokurssilta perustan ymmärrykselle hevosesta eläinlajina sekä runsaasti käytännön ohjeita hevosen hyvinvoinnin edistämiseen ja seurantaan. Opit luomaan hevoselle lajityypillistä elinympäristöä ja seuraamaan sen vaikutuksia hevoseen. Verkkokurssissa on sisältöä koskien sekä karsinoissa että pihatoissa asuvia hevosia. 

Verkkokurssin sisältö on tehty selkokieliseksi ja ymmärrettäväksi kaikille hevosten kanssa toimiville, sekä täydennyskoulutukseksi hevosalan ammattilaisille. Verkkokurssin ensimmäinen osa vapautuu heti oston jälkeen. Verkkokurssi on jaettu 4 viikolle, osiot vapautuvat automaattisesti. Sisältö on käytettävissä vuoden ajan verkkokurssin aloittamisesta.

Verkkokurssin sisältö:

  • Aloitus
  • Termipankki ja lähteet
  • Kokonaisvaltainen hyvinvointi
  • Biologinen tasapaino
  • Käyttäytymistarpeet
  • Resurssit ja virikkeet
  • Aikabudjetti
  • Tarhan käyttöaste
  • Virikesuunnitelma
  • Yhteenveto

Hevosen hyvä elämä-verkkokurssin opettajat:

Nina Laiho, eläintenkouluttaja (AT) – Project Happy Athlete

Nina on koirien ja hevosten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin perehtynyt kouluttaja. Ninaa kiinnostaa ongelmakäyttäytymisen ratkominen, eläimen ja ihmisen välinen suhde sekä eläinten liikkumisen biomekaniikka.

Nina on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon, opiskellut hevosen hierontaa ja biomekaniikkaa sekä ihmisen ja eläimen välistä toimintaa. Nina kouluttaa Turun seudulla hevosia omistajineen sekä koiria ihmisineen Pawsiteam-koirakoulussa.

Lisää Ninasta: www.projecthappyathlete.com sekä somessa: facebook/projecthappyathlete ja Instagramissa nimellä @projecthappyathlete

Verna Vilppula, eläintenkäyttäytymistieteilijä (BSc, maisteriopiskelija)

Verna on eläinten hyvinvointi-opinnoista valmistunut hevosiin ja kissoihin erikoistunut etologi eli eläintenkäyttäytymistieteilijä (Greenwichin yliopisto, Iso-Britannia). Tällä hetkellä hän opiskelee etologian maisterin tutkintoa Tukholman yliopistossa. Aiemmin Verna on kouluttautunut hevosenhoitajaksi Ypäjän hevosopistolla ja toiminut hevosalan yrittäjänä vuodesta 2009.

Verna työskentelee Koneen Säätiön rahoittamassa dosentti Sonja Kosken nelivuotisessa tutkimuksessa. Tutkimuksen aiheena ovat hevosten sosiaaliset persoonallisuuspiirteet ja niiden vaikutus hevosten ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen.

Verna opettaa henkilökohtaisesti ja erilaisille yleisöille eläintenkäyttäytymistieteen perusteita, hevosten käyttäytymistä, kouluttamista ja ratsastuksen istuntaa.

Lisää Vernasta: Facebookissa Etologi Verna Vilppula ja Instagramissa nimellä @etologivernavilppula