Nina

Tasa-arvoinen, lempeä ja avoin suhde hevoseen. Siinä on jotain niin kaunista. Eläimen jaimage1-2 ihmisen mielen kiemurat ovat kiinnostaneet minua jo pitkään. Mielen maailmaa opiskelen ymmärtääkseni eri lajien käyttäytymistä ja eläimen sekä ihmisen suhdetta paremmin.

Avoin, tasa-arvoinen suhde edellyttää molempien osapuolien kuulemista. Hevosen kieli on vaatinut paljon opettelua ja tulee vaatimaan lopun ikääni, jo saatua tietoa pyrin siirtämään eteenpäin, jotta voisimme lisätä hevosystäviemme sekä omaa hyvinvointiamme pienillä teoilla. Uteliaisuus, rohkeus ja intohimo ovat tarjonneet minulle upean mahdollisuuden auttaa myös muita.

Perehtymällä hevosen oppimispsykologiaan olen saanut käyttööni tehokkaita työkaluja, joilla ratkotaan arkipäivän ongelmia niin maastakäsin kuin ratsain. Erityisen lähellä sydäntäni on siirtää eteenpäin oppia palkkion käytöstä, ihmisen kehotietoisuuden lisääminen sekä hevosen tukilihasten ja tasapainon kehittämisen tärkeydestä. Opetuksessani edetään jokaisen hevosen ja ihmisen omassa tahdissa, rentoutta painottaen.

Oppeja ammennan joka päiväisestä elämästä lukemalla, tutkimalla, havainnoimalla, IMG_6505pohdiskelemalla, kuuntelemalla, kokeilemalla – ja opettamalla. Iso kiitos kuuluu oppiäidilleni Aino Koivukunnakselle, jolta olen oppinut valtavasti. Kouluttaudun alati mm. hevos- sekä vuorovaikutusaiheisilla kursseilla ja luennoilla sekä itseopiskellen. Syksyllä 2018 aloitin eläinkommunikoinnin opinnot. Ehtiessäni teen vapaaehtoistyötä, mm. Espanjassa hevostilalla 2017, Portugalissa hevostilalla 2018.

  • Tärkeitä arvoja: avoimuus, luotettavuus, ekologisuus, eettisyys
  • Eläinaiheiset lempikirjat: Tuire Kaimio – Hevosen kanssa, Michel-Antoine LeBlanc – The mind of the horse, Helena Telkänranta – Millaista on olla eläin?, Eläin ja ihminen – mikä meitä yhdistää?

Asiakaskokemuksia:

Asiantuntevaa opetusta hevosta kuunnellen.

Nina on asiaansa paneutunut, tekee huolella, ajatuksella ja käyttää naksuttelua. Olen todella tyytyväinen. Samoin on hevonen. Ninalta saa tarkat ja selkeät ohjeet, joiden avulla homma myös toimii.

Maaliskuussa 2018 sain ponini takaisin viiden vuoden hevostauon jälkeen, ja olin rehellisesti sanottuna melko kauhuissani: osaanko enää? Tiedänkö yhtään mitä teen? Aloitin itsekseni perusasioiden harjoittelun, mutta poni tuntui vieraalta ja turhautuneelta. Löysin Ninan sivut ja pyysin hänet saman tien auttamaan, ja onneksi pyysin. Tarvitsin kipeästi neuvoja koulutukseen, mutta ennen kaikkea kaipasin henkistä tukea. Nina kaikessa rauhallisuudessaan palautti asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja auttoi minua taas luottamaan itseeni. Hän myös näki sen, mitä itse en ollut täysin ymmärtänyt: poni ei kävellyt normaalisti. Röntgenkuvissa kavioista paljastui niin valtava kavioluun rotaatio, ettei ponin olisi pitänyt pystyä edes seisomaan suorassa. Lempeästä tammastani ei ollut tullut vihainen, vaan kipeä! Nyt poni on toipunut enemmän kuin kukaan uskalsi toivoa, ja olemme pikkuhiljaa aloittaneet alusta naksuttimen ja luopumisen kanssa. Hetki vielä toivutaan, ja sitten pyydetään Nina uudestaan kylään